Треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде интервю за "Диема Спорт". Той говори за селекцията и заварените в отбора футболисти.

"Беше ми необходимо време да опозная отбора. Да видя как са индивидуално играчите. Мисля, че до голяма процент съм ги опознал. Мисля, че те също вече ме опознават. Левски има добри футболисти. За тях е един стрес, че в продължение на шест месеца сменят трима треньори. Това е промяна към нова философия. Аз внимавам много и искам преходът да стане постепенно. Виждам, че нещата се получават. Най-вероятно ще е необходимо време.

Дерменджиев след третата загуба на Левски: Отборът започва да показва характер

Дерменджиев след третата загуба на Левски: Отборът започва да показва характер

"Има потенциал"

Селекция на един отбор е изключително труден процес. Това са имена, които и преди това са разглеждани, но са и мои решения, и на Павел Колев. Аз никога няма да се съглася в отбора да дойдат футболисти, които единствено са гледани на компютъра. Много е важно играчите, които ще дойдат да имат шампионски дух. Аз искам да се промени статуквото между българи и чужденци. Всичко е въпрос на време. Ние не може да взимаме футболисти, в чиито качества не сме сигурни. Мартин Райнов е в разширения състав на националния отбор на България. Той е добър футболист и мисля, че ще помогне на Левски. Много е важно кои ще бъдат лидери. Живко Миланов е много опитен.

Новината на ТОПСПОРТ беше потвърдена: Живко Миланов разтрогна с АПОЕЛ, ще продължи кариерата си в Левски

Новината на ТОПСПОРТ беше потвърдена: Миланов разтрогна с АПОЕЛ, ще продължи кариерата си в Левски

Футболистът се раздели с клуба по взаимно съгласие, насочва се към "Герена"

Ситуацията е много деликатна, но аз съм убеден, че феновете на Левски освен, че са най-много са и разумни. Това, което ме накара да дойда в Левски е, че бях убеден в това, че проектът ще бъде успешен. Той ще тръгне от едно ниво и постепенно ще достигне до това равнище, което този клуб заслужава. Нека всичко си дойде на мястото и тогава ще се знае каква ще бъде политиката на клуба.

Георги Дерменджиев забива Антони Белмонт на пейката, Левски го маха през лятото

Дерменджиев забива титуляр в Левски на пейката, махат го през лятото

Наставникът дава шанс на младок през пролетта

Гаранции никъде няма. Знам едно нещо, че треньорът го държат успехите. През последните 10 години Левски не е ставал нито шампион, нито е печелил купа. Аз съм в клуба на работа и искам професионално да свърша това, за което съм дошъл. Трябва да бъдем реалисти и да знаем точно каква е обстановката, да знаем какво искаме и да знаем как да го направим. Аз съм сигурен, че ще го направим", каза треньорът на Левски.

Георги Дерменджиев: Подобряваме играта си, Райнов ще вдигне нивото на Левски

Георги Дерменджиев: Подобряваме играта си, Райнов ще вдигне нивото на Левски

"Динамиката и контролът на топката беше на добро ниво"