Цел №1 на новият старши треньор на Левски Станислав Генчев е да вдигне физическата издръжливост на футболистите по време на подготовката.

От "Герена" разкрили пред "Мач Телеграф", че младият наставник е останал изключително шокиран от факта, че апаратурата, която следи колко тичат футболистите по време на официалните мачове, е показала, че те се движат по-малко дори от женски отбор.

Станислав Генчев сам е дал този пример пред ръководството, за да покаже, че бившият наставник на тима Николай Костов доста е занемарил физическата форма на футболистите.

Генчев показал конкретни цифри, които доказвали тази теория. Ставало въпрос за силните женски отбори, които играят в Шампионската лига, а не тези от родното първенство.

Иначе статистиката сочи, че стандартно мъжките отбори бягат общо с 10-15 километра повече от женските. При Левски обаче през последния сезон нещата са били трагични в това отношение.

Според Станислав Генчев това е най-големият проблем на "сините" и той е взел спешни мерки.

Той лично се е обадил на всеки един от играчите, за да му каже да не изпълнява нито една от инструкциите, които Николай Костов им е разпоредил по време на паузата. Бившият наставник е дал на футболистите тренировъчен план, по който да се готвят самостоятелно. Генчев обаче е заповядал този план да бъде заменен от пълна почивка, а изоставането във физическата подготовка да бъде наваксано по време на подготовката.

Левски залага на физическата подготовка в Правец

Левски залага на физическата подготовка в Правец

Ето подробности