Наказателна бригада. Само така може да се нарече множеството момчета в черни тениски, черни анцузи и черни дънки, които нахлуха в Сектор "А" на националния стадион и започнаха да налагат фенове на Левски.

Грозните сцени се разиграха в средата на второто полувреме при загубата във Вечното дерби от ЦСКА с 0:2 на "Васил Левски" след поредната размяна на сигнални ракети между "сините" и Сектор "Г".

Патрик Мислович: Имахме своите възможности, но не вкарахме

Патрик Мислович: Имахме своите възможности, но не вкарахме

Ето и мнението на Мислович

Първо, полицията нахлу в Сектор "А", за да успокои страстите, но при отварянето на вратите на загражденията от служителите на реда част от феновете се опитаха да пробият кордона и да излязат на пистата.

Това не им бе позволено, полицията бързо ги прибра нагоре по стълбите и чрез използването на лютив спрей, заради който част от привържениците потърсиха медицинска помощ веднага след това.

Изведнъж отнякъде се появи мини армия от "момчета в черно", както много често се описват ултрасите у нас.

За разлика от т.нар. "обикновени" фенове, полицията подходи много дружелюбно към тях. Организирано служителите на реда се изтеглиха от сектора, след което позволиха на чернодрешковците да нахлуят в него.

Напомпаните човекоподобни влязоха през оградата и започнаха да налагат наред феновете на трибуните. На видеата се видя използването на юмруци, ритници, колани - като кеч мач с маси, стълби и столове. Всичко влезе в употреба.

Костов: Съжалявам пред феновете, поемам цялата отговорност

Костов: Съжалявам пред феновете, поемам цялата отговорност

Ето какво каза

Хаос, крясъци, изтеглящи се мъже, жени и деца. На фона на нахлуващите гладкомозъчковци, които налагаха хора.

След като свърши това, за което бе дошла, необезпокоявана, наказателната бригада спокойно си излезе от сектора, отново пред погледа на същите тези полицаи.