Феновете на северномакедонския клуб Шкупи и шефовете на отбора се разбунтуваха срещу градската управа на Скопие. Това се случва броени дни преди тимът да приеме Левски в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на стадион "Тодор Проески" е на 27 юли - четвъртък, от 22:00 часа.

Причината за бунта на Шкупи е решението на управата на столицата на Северна Македония да предостави финансова помощ на Вардар, който е в сериозна криза. А както е известно, Шкупи е клуб на албанското население в северномакедонската столица.

"Остро осъждаме решението да се представи финансова помощ на най-слабия отбор в Скопие. И то без отчитане на факта, че Шкупи представя столицата в Европа и плаща сериозни пари, за да играе на стадион "Тодор Проески", а в замяна не получава нищо. Скопие се финансира от данъците, които гражданите отделят за модерен град, а не за политически маркетинг. Затова настояваме решението да бъде преразгледано и ако влезе в сила, бъдете готови да понесете последствията", обявиха най-крайните фенове на тима от групировката "Шверчерат" (в превод от албански - контрабандистите).