Еквадорският елитен клуб Емелек продължава да иска капитана на Левски Николай Михайлов. От изказване на Хосе Ауад, кандидат за президент на клуба от Гуаякил и сериозен бизнесмен, става ясно, че тимът не се е отказал от тази идея.

"Предстои да привлечем страхотен вратар, който е капитан на българския отбор (б.а. - Николай Михайлов)", каза Ауад пред eluniverso.com. Той потвърди, че клубът се е свързал с уругвайската звезда Луис Суарес, за да го убеди да участва в проекта. Бившият нападател на Барселона и Атлетико (Мадрид) обаче иска да остане в Европа.

Ауад обяви, че спортен директор на клуба при него ще бъде бившата звезда на Ювентус Давид Трезеге.

Ники Михайлов с голям жест към Левски

Ники Михайлов с голям жест към Левски

Ето подробности

"Ще се стремим Емелек да стане водещ отбор и да спечели всички турнири, пред които е изправен на международно ниво, особено да бъде шампион на Копа Либертадорес, за да спечели уважение. Вече говорихме за качеството на играчите, които са необходими, за да достигнем целите", каза от своя страна Трезеге, цитиран от "Тема спорт"..

Емелек е един от четирите най-титулувани клубове в Еквадор. Изборите за нов президент на клуба от Гуаякил ще се проведат на 26 юни, неделя.