Два турски клуба имат интерес към халфа на Левски Хали Тиам. По информация на ТОПСПОРТ става дума за елитните Денизлиспор и Йени Малатияспор. 

Сенегалецът има договор със "сините" до края на сезона, поради което вече може да води преговори с други отбори. 

Дефанзивният халф със сигурност става свободен агент, след като така и не успя да се споразумее със "сините" за нов контракт. Преговори с Тиам имаше през зимата, когато финансовата ситуация на "Герена" все още бе добра. Полузащитникът искаше сериозно увеличение на заплатата, което не бе по вкуса на шефовете. Разговорите с играча и неговия агент се проточиха дълго време, а вече е ясно, че бъдещето му е далеч от Левски. 

Снимка 466923

Източник: LAP.bg

Тиам бе привлечен от столичани през зимата на 2018 година. Първоначално той дойде под наем от унгарския МТК (Будапеща), а половин година по-късно стана собственост на 26-кратните шампиони. Хали е твърд титуляр в състава на "сините", като е пропускал мачове само заради контузии или наказания. 

Фактът, че полузащитникът става свободен агент го прави апетитна хапка на трансферния пазар, предвид финансовата криза, която се очаква да налегне доста клубове заради пандемията с коронавирус.

Тиам вече има опит в елита на Турция. През пролетта на 2017 година той играе под наем от МТК в Газиантепспор. В 11 мача успява да вкара един гол - на Галатасарай.

В Сенегал оцениха по достойнство напускащия Левски Хали Тиам

В Сенегал оцениха по достойнство напускащия Левски Хали Тиам

Очакват с интерес кой ще бъде следващият му клуб