На днешния ден преди 31 години столичният Левски допусна сензационен обрат в 1/32-финален мач за Купата на УЕФА срещу белгийския Антверпен..

"Сините" бяха завършили наравно 0:0 домакинския си мач в София. В тези години всяко равенство у дома се считаше за провал. Противно на очакванията Левски доминираше в Белгия и до 85-ата минута водеше с 1:0 след ранен гол на Георги Славчев. Много силен мач направи Божидар Искренов, който създаде множество голови положения, пропуснати от Петър Михтарски. Ралф Гейленкиршен изравни пет минути преди края на редовното време, но това не устройваше домакините заради гола на чужд терен.

Неочаквано многото пропуснатите положения се оказаха фатални. Но преди това драмата беше пълна. В 87-ата минута Георги Донков отново изведе Витоша (под това име играеше Левски тогава) напред. Михтарски най-сетне си взе бележка за пропуските и направи резултата 1:3 в 89-ата минута.

С малко късмет Нико Клаесен вкара за 2:3 в 90-ата минута. Тогава не се обявяваше добавено време и никой не знаеше какво е решил за него австрийският рефер Фридрих Каупе.

Домакините, вдигнати от феновете, се хвърлиха на отчаян щурм и във втората добавена минута Клаесен изравни за 3:3. Българските футболисти очакваха последния съдийски сигнал, но Каупе така и не го даваше. В 95-ата минута се случи немислимото и Рафаел Куаранта вкара за 4:3 за щастие на белгийците и ужас на българите.

Обратът обиколи като сензационна новина света. Антверпен продължи похода си в Европа и отпадна едва през март на четвъртфиналите от германския Кьолн.