Най-малките фенове на Левски ще имат възможност да гледат на живо двубоя между "сините" и Ружомберок на "Виваком Арена Георги Аспарухов". Столичани са наказани да изиграят срещата без публика заради поведението на феновете им в мача срещу Вадуц през миналия сезон. Децата до 14-годишна възраст обаче могат да посетят срещата в група с придружител, съобщават от клуба.

"Уважаеми левскари,

като част от дългосрочната стратегия на клуба да възкреси любовта на децата към спорта, и в частност към футбола Ви съобщаваме, че двубоят - реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа между "Левски" и "Ружомберок" може да бъде посетен безплатно от организирани групи деца до 14 годишна възраст от учебни заведения, спортни школи/организации. Мачът е на 18 юли, четвъртък от 19:30 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб който изтърпява наказание - домакинство пред празни трибуни, има право да допусне на трибуните деца до 14 години.

Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от минимум един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата", пишат от Левски.

Левски праща свой човек в Молдова

Левски праща свой човек в Молдова

"Сините" ще се изправят срещу Петрокуб или АЕК (Ларнака), ако отстранят Ружомберок