Давиде Мариани сподели доста интересни подробности около личния си живот и професионалната си кариера като футболист. 

Оказа се, че швейцарецът е работел в банка малко преди да дойде в България, тъй като е бил в много лош етап от развитието си, но всичко е потръгнало в положителна посока след това.

Давиде Мариани е номер 1 в историята на Левски по един любопитен показател

Мариани номер 1 в историята на Левски по любопитен показател

Футболистът прибира около 30 000 евро месечно

"Роден съм в Цюрих, Швейцария. Градско чадо съм и имах прекрасно детство. Баща ми е италианец, а майка ми - мексиканка. Много италианци по онова време са намирали препитание в Швейцария. Той е работил в хотел, а тя е била на екскурзия. Майка ми пристига в същия хотел, в който баща ми е сервитьор и магията просто се случва. Започват да си пишат писма. В продължение на 7 години обменят кореспонденция, докато един ден баща ми не заминава за Мексико и не предлага брак на майка ми. След това се връщат в Швейцария и заживяват там.

Баща ми ме запали по футбола още когато бях 3-4-годишен. Беше любов от пръв поглед. С топката станахме добри приятели. Не си спомням ясно първия ден, но в съзнанието си пазя ярки изображения оттогава - как играя с баща си в парка, изритването на топката, опитите ми да я спра... Нямаше значение дали вали сняг или дъжд, аз непрекъснато играех футбол. На 5 години ме записаха в малък клуб - казваше се Унтерщраус и беше близо до дома ни. В Цюрих има доста такива малки отбори. Градът е международен, има много богата култура и възможности за забавление. Има и хокеен отбор, така че можеш да правиш всичко. Не е типичен футболен град, но всички деца непрекъснато играят футбол.

Като станах на 11, преминах във ФК Цюрих и след това бях част от всички юношески формации. На 12 се преместих в спортно училище. Тренирахме всяка сутрин и всеки следобед, а между заниманията бях на уроци. Не искам да ви лъжа - желанието ми беше само да играя футбол. Но в Цюрих научих еди от най-важните уроци. Там ми казваха: "Давиде, ако искаш да играеш, трябва да се справяш добре в училище и да работиш. Иначе няма да те държим тук". Наистина много обръщаха внимание на училището. Швейцария все пак е велика страна, в която имаш толкова много възможности. А и не всеки може да стане професионален спортист.

Давиде Мариани от Левски заслужи атрактивен бонус

Халф на Левски си заслужи атрактивен бонус

Играчът ще получи над 50 хиляди евро от "сините"

Първоначално ме мотивира липсата на вяра към мен. Хората ми казваха: Давиде, прекалено си дребен и бавен, по-добре учи". Това беше тежко, но в съзнанието ми служеше като мотивация. Процесът, разбира се, е дълъг. Нуждаеш се от постоянство, търпение и страст. Докато приятелите ми пътуваха или ходеха на плаж, аз се готвех с личен треньор. И все пак... не виждах резултати. Казвах си: "Добре де, как се получава така - аз не почивам, тренирам непрекъснато и нищо". Докато един ден, след много упорство и труд, не се събуждаш преобразен".

В този период паралелно с училището и тренировките работех в банка. Въпреки че бях в спортно училище, две години учехме "Теория на предприемачеството", а в другите две - практическа част. На 19 започнах работа зад бюро. Бях в отдел "Управление на активи". Но ако сега ме попитате - нищо не си спомням. Много хора настояваха да продължа с работата си, но аз бях решен да стана футболист. И така и се случи, макар да не беше лесно. Преди две години бях под наем в Лугано от Цюрих във втора дивизия на Швейцария. Договорът ми изтичаше и не знаех какво да правя. Нямаше да бъде подновен.

Стигнах дотам, че се обърнах за помощ към социалните. В Швейцария, когато нямаш работа, отиваш при тях и те ти дават някакви пари. Спомням си деня, в който влязох там и си казах: "Давиде, това не е нещо, за което си мечтал. Та ти си на дъното! На 25 си, във втора дивизия, а можеш да играеш. Какво се случи?!". Е, преди две години и половина наистина бях на дъното, но сега съм в най-големия клуб в България.

Горд съм от постигнатото, но вярвам, че най-доброто тепърва предстои. Мога да покажа още много", сподели Мариани в интервю за БТВ.

*Заб.: Всичко споделено от Давиде може да изгледате в прикаченото видео.

Давиде Мариани: Продължавам да работя над себе си

Давиде Мариани: Продължавам да работя над себе си

"Реакцията ми беше гневна, защото исках да спечелим, заради резултата"