Директорът на Детско-юношеската школа на Левски - Даниел Боримиров говори пред клубната телевизия за постиженията на академията през изминалата година, за представянето на младежите, за развитието на треньорите и за целите за бъдеще.

„Равносметката е такава - от 11 отбора, които участват в първенството, имаме шест на първо място, един на второ, два на четвърто и един на осмо. Тези до 19 години, които бяха осми, имаха и основателни причини - четирима основни играчи ни напуснаха. Трябваше да редуцираме децата в общежитието и не можехме да привличаме, за да не вдигаме разходите. Други петима пък отидоха да се подготвят с мъжкия отбор, така че работата на треньора Йордан Петков беше затруднена. Имаше и контузии, а в един момент групата беше от 6-7 футболисти. Наруши се ритъмът на работа и класирането не е на ниво, което да отговаря за възрастова група на ФК Левски“, коментира Даниел Боримиров и продължи:

„Тази година имаме един отбор повече, който завършва на първо място. Развитието ни върви във възходяща линия и се надявам така да продължи. Имам какво да се желае, виждам слабости в играта на по-големите възрасти, но ще се стремим да ги изчистим с работа. Стилът на Левски трябва да се разпознава и със свалени фланелки. Откакто съм директор, изискванията са по-големи и се стремим да следваме изложеното от мен като концепция. Аз съм оптимист и мисля, че трябва да инвестираме в обучението на треньорите в школата, за да бъдат наясно с нововъведенията в световния и европейския футбол. За тях не трябва да има неизвестни, за да вдигнем нивото на школата. Целта е продукцията да може да бъде интегрирана в първия отбор. Нашите юноши са достигнали до някакво ниво, което трябва да се развива от треньора на представителния тим. Трябва смелост. Станислав Иванов, Атанас Кабов, Алекс Боримиров, Георги Янев и Димитър Шейтанов тренират изцяло с първия отбор. Те ни дават надежди да вярваме, че след може би година работа ще може да се разчита на тях във всеки един мач.“

„Спечелихме доста турнири с отделните възрасти, а две от тях ще играят на републиканско първенство през юни. Надявам се поне една да бъде шампион на България. Днес пък се прибра набор 2006, който сътвори грандиозен успех в Германия. Загубихме финала от Манчестър Сити, но зад нас останаха Байерн Мюнхен, Ювентус, Байер Леверкузен, Хановер и още други. Вярвам, че работим правилно и за мен е важно да играем на такива силни турнири“, заяви още Даниел Боримиров.