Новият член на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков даде интервю за "Дарик". Той вярва, че клубът ще бъде спасен от фалит. 

Ето какво каза:

"След като разговарях със Сираков и впоследствие ме утвърдиха от Надзорния съвет, започвам да се включвам във всички дейности и ресори, в които мога да съм полезен. Предполагам, че тези дни ще има и събиране на Управителния съвет, който вече да започне да функционира по-конкретно по различните ангажименти, които има всеки един от нас. Очаквам в близките дни да имаме първо заседание на УС.

Да не говоря предварително преди да сме направили по-детайлно разпределение на нещата. Мисля, че не е коректно. Трябва ми известно време да се запозная с нещата, въпреки че съм бил толкова години в Левски. Тези три години, в които не съм бил в клуба, са достатъчно дълъг период, за да ми трябва време да вникна в някаква степен в организацията.

Аз още не съм се запознал със ситуацията в клуба, само от това което имам най-общо като информация. За съжаление проблемите са много. Ще се опитам да се включа в решаването им, като се направи някакъв приоритет, защото в момента ситуацията е на оцеляване. Трябва да се направят приоритети кои са най-спешните неща, които трябва да се решат.

Вярвам, че Левски ще оцелее. Ако не вярвах, нямаше да се захващам с нещо, което е предварително обречено. Аз съм оптимист, защото съм бил в много различни периоди за тези 18 години, в които съм бил в Левски, когато е имало различни спонсори, финансиране. Имало е много трудни моменти, но винаги в годините мисля, че Левски е доказал, че може да се пребори с най-трудните ситуации. Надявам се с подкрепата на всички, които обичат Левски, ще се възстанови в известна степен организацията и кадровото обезпечаване на клуба, за да може той наистина да започне да работи като професионален футболен клуб. А доста хора доказаха с действията си, че милеят за Левски.

Всеки разумен бизнесмен и бизнес оценява каква е марката Левски и какъв е интересът към нея. Аз самият си го припомних преди дни. Само с публикуване на това, че ще влизам в ръководството на Левски имаше вълна от интерес. Виждате самите вие какво е Левски и колко хора се вълнуват кой ще е в Управителния съвет и какво се случва. Неща, които за другите клубове минават и заминават и не знам дали някой ги знае и го интересува. От тук нататък е важно да продължим този интерес и да го облечем в такива измерения, в които той да носи приходи на клуба. В този момент, в който той се нуждае от сериозна помощ.

Действително с Наско сме работили в различни периоди като всеки си е отговарял за това, за което може. С г-н Колев също съм работил в един период. И двамата ги познавам. Като се обединят усилията на всички хора които са в УС и в Надзорния съвет и с правилни решения ще започнат да се променят нещата, но няма да стане толкова бързо определено".

Левски подписа с нов футболист!
Обновена

Левски подписа с нов футболист!

Вижте кой е той