Юношата на Левски Атанас Курдов заяви след поражението от ЦСКА на финала, че се надява един ден да задмине по постижения Димитър Бербатов.

Както е известно, 19-годишният нападател преминава в германския Байер Леверкузен, където Бербатов се оформи като един от най-добрите нападатели в света.

"Още не съм подписал. Тази вечер ще осъдим нещата с баща ми, с мениджъра и с германиците", заяви Курдов.

Бащата на таланта и бивш нападател на Левски Петър Курдов уточни, че има още някои детайли по договора, които трябва да бъдат уточнени, но утре по всяка вероятност договорът ще стане факт.

Атанас Курдов се надява да развие качествата си в Байерн Леверкузен и да стане голям футболист. "Радвам се, че отивам в такъв голям клуб като Байер Леверкузен и се надявам да се развия добре и да стана голям футболист. Надявам се да надмина баща ми и да достигна Димитър Бербатов", каза още той.

"Има обаче още много фурни да изям, за да стигна Бербатов. Радвам се, че тръгвам по неговия път", заяви Атанас Курдов.

Нападателят тръгва със смесени чувства за Германия, след като тази вечер Левски загуби с 2:4 след дузпи от ЦСКА във финала на републиканското първенство за юноши старша възраст.

"Не съм радостен. Винаги и било сладко да биеш ЦСКА и да си тръгваш с купата от стадиона, след като си ги победил. Шансът не беше с нас", заяви той. "Изпуснахме много положения и логично загубихме. Дузпите са една рулетка и ни победиха. Съжалявам много. Извинявам се на публиката на Левски, която ни подкрепяше през цялото време", добави нападателят.

"Не сме тренирали дузпи. Ние сме Левски и не мислим за дузпи, а излизаме винаги да ги бием, както го прави първия отбор", каза още той.

"Сините" загубиха, след като трениращите с мъжете Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов нацелиха напречната греда при своите изпълнения. "Лъчо и Мариян се извиниха за пропуснатите дузпи. Всеки може да пропусне от бялата точка. Не им се сърдим. Подкрепяме ги", заяви той.

Въпреки че преминава в Байер Леверкузен, Атанас Курдов беше категоричен, че мечтата му е била да облече фланелката на първия отбор на Левски.

"Моето огромно желание беше да играя в Левски. Жалко, че не се сбъдна. Така се развиха обстоятелствата. Може би трябва да попитате и господин Стоилов. Надявам се един ден да се завърна на "Герена", защото това е моят дом и там се чувствам най-добре", каза той.