Левски има доста пъстър старт на сезона. "Сините" преминаха през куп драматични ситуации. От мъките с Живко Миланов, през временното назначение на Тодор Симов, та чак до надеждата за по-добро представяне под ръководството на Станимир Стоилов.

Трима треньори, три различни философии.

Проблеми с картотеката на Хосе Кордоба

Проблеми с картотеката на Хосе Кордоба

Притеснения в "сините" редици

Вижданията им доведоха до куп ротации, като част от футболистите на клуба непрестанно бяха местени на различни позиции. С оглед на всичко това, най-универсалните играчи на Левски от началото на кампанията са Андриан Краев и Билал Бари.

Снимка 545476

Източник: levski.bg

21-годишният Краев дойде като дефанзивен халф в клуба, но постепенно Живко Миланов започна да му гласува доверие като централен нападател. Последва препозиционирането му на втори такъв, след това и в класически плеймейкър. В някои моменти при влизането си като смяна, дори можеше да бъде забелязан като крило. Със завръщането на Станимир Стоилов, повече опити с Краев едва ли ще се правят и оттук насетне ще бъде пускан единствено като дефанзивен полузащитник.

През куп експерименти премина и Билал Бари. Мароканецът, който изначално е нападател, беше използван на двете крила от Живко Миланов. След това стана и №10, което определено не беше неговата позиция, но все пак не се и посрами. В крайна сметка сега Билал отново води "синята" атака, а надеждите на феновете са скоро да отбележи дебютен гол за клуба в efbet Лига.

Снимка 545778

Източник: LAP.bg

Освен тях, на няколко позиции в Левски вече играха Боби Цонев, Георги Миланов и завърналият се Драган Михайлович. Кипърецът Христос Шелис пък може да се използва както в сърцето на защитата, така и по десния фланг. Често критикуваният Ивайло Ангелов може да го конкурира и на споменатите два поста, а също така нека не забравяме и за качествата му като опорен халф.

Левскарите ще дават по 20 лева на месец, за да издържат любимия си клуб

Левскарите ще дават по 20 лева на месец, за да издържат любимия си клуб

Ако се учреди сдружение на привържениците

Разбира се, въпросните са далеч от универсалността, с която години наред се славеха Станислав Ангелов или Роман Прохазка, но наличието на футболисти с всестранни качества е някаква доза оптимизъм за по-добри дни в Левски. Предстои да разберем дали ще се справят с отговорната задача да издигнат клуба на високо ниво.