Реакцията на Ювентус не закъсня - клубът излезе с официално изявление по повод наказанието, което му бе наложено заради финансови нарушения по време на предишното ръководство.

Федералният апелативен съд наложи тежка санкция на "бианконерите", която се изразява в отнемането на 15 точки от актива им, макар че прокурорът първоначално поиска 9.

От Юве реагира мигновено и категорично заявиха, че ще обжалват пред по-горната инстанция.

"Днешното решение на Федералния апелативен съд представлява несправедливо отношение към Ювентус и неговите директори в сравнение с всички останали клубове. Внимателно ще прочетем какви са мотивите на съда, преди да внесем обжалване пред Спортния гаранционен съвет.

Искаме да напомним, че Ювентус и директорите на клуба са обвинени в нарушение на правило, което няма нищо общо със спорта и това вече бе доказано. Смятаме, че това решение е явна несправедливост към клуба и милионите му фенове, и вярваме, че тя ще бъде поправена на следващото съдебно ниво", пише в изявлението на торинския гранд.

Спортният гаранционен съвет към Италианския олимпийски комитет е най-висшата спортна съдебна инстанция в страната.

Проблемът за Юве е, че там не могат да отменят наказанието, а само да го върнат за повторно преразглеждане от Федералния апелативен съд и то, ако има формални нарушения на правилата.

Официално: 15 точки са отнети на Ювентус заради дело за финансова измама

Официално: 15 точки са отнети на Ювентус заради дело за финансова измама

Други клубове бяха замесени в случая, но съдът на FIGC ги оправда