Една от сестрите на Кристиано Роналдо - Катя Авейро, нападна критиците на брат си. Португалецът не присъства на церемонията по връчването на "Златната топка", която стана притежение на големия му съперник Лионел Меси за рекорден шести път. 

Катя се засегна от изказването на Върджил ван Дайк, който обяви, че Роналдо не е бил негов съперник в спора за отличието. 

Ето какво написа Авейро в социалните мрежи:

"Виж сега, скъпи Върджил. Там накъдето ти си тръгнал, Кристиано вече е бил и даже се е връщал хиляди пъти. Знаеш, скъпи ми Върджил, че Роналдо е трикратен шампион в страната, в която ти играеш от дълги години насам и където не си пипал купата. Дори Кристиано беше най-добрият играч и голмайстор на този шампионат, където и ти играеш. Междудругото, той дори беше по-млад от теб. След това, скъпи Върджил, Роналдо отиде и на други места и се превърна в най-великия играч в историята на клубния футбол.

Говори ли ти нещо "Реал Мадрид", Върджил? Може би да, защото това е онзи клуб, с Кристиано в състава си, който те победи във финала на Шампионската лига. А от тези "Златни топки" Роналдо вече има пет, Вирджил.

Освен това този пич Роналдо и неговите съотборници смачкаха твоя национален тим във финала (б.ред. - в Лигата на нациите). Болеше ли, Върджил? Жалко за теб. И, скъпи Върджил, в един от най-неуспешните си периоди в кариерата Кристиано Роналдо пак спечели повече трофеи от теб. Страхотно, нали?

Сега, Върджил, отивай да печелиш купи, които са от значение, и тогава вече ще си говорим. Когато натрупаш много такива трофеи - от важните, ще можеш евентуално да седнеш на една маса с Кристиано. За мен Кристиано е и винаги ще бъде най-добрият футболист в света.

Ван Дайк с любопитен коментар по адрес на Роналдо

Ван Дайк с любопитен коментар по адрес на Роналдо

Холандецът остана втори в класацията за "Златната топка"