Селекционерът на италианския национален отбор - Роберто Манчини беше изключително щастлив от факта, че "Скуадра адзура" си осигури участие на европейското първенство по футбол догодина.

"Всеки мач е труден, особено ако противникът реши да нареди 10 играчи зад топката и се опитва да те спре да играеш", заяви Манчини.

"Опитахме твърде много да форсираме нашата игра през първото полувреме. След почивката се представихме далеч по-добре, когато бяхме по-търпеливи".

"Опитахме се да накарам играчите да повярват в себе си, защото всички казваха, че Италия не разполага с добри играчи, които имат качества. На моменти трябва да си по-търпелив. Може и да не сме тим от световна класа, но сме отбор, който се труди здраво и все още има да извърви дълъг път".

"Мисля, че сега ще е по-лесно, когато вече знаем, че сме на Европейското, защото опонентите ще бъдат по-открити и не така дефанзивно настроени. Трудно е за всички на този етап от квалификациите, вижте, че Испания направиха 1:1 срещу Норвегия. Франция пък загуби с 0:2 в Турция".

"Разполагаме с година време, в която да се подобрим и считам, че не сме чак толкова далеч от най-силните тимове в Европа. Наистина се чувствам много горд, защото ситуацията не беше добра, когато пристигнах. Това е футболът и се радвам, че успях да помогна", добави Манчини.

Италия победи Гърция с 2:0 в европейска квалификация

Италия е на Евро 2020, селекцията на Манчини не спира с победите

2:0 за "Скуадра адзура" срещу Гърция