Футболен клуб Хебър е в затруднено финансово положение, но няма напуснали футболисти.

Това обяви в пресклуба на БТА в Пазарджик председателят на Управителния съвет Елизар Спасов. В пресконференцията участва и административният директор на клуба Борис Димитров.

Спасов отчете, че са събрани около 100 000 лева по време на дарителската кампания в подкрепа на клуба, проведена през месец декември 2023 година.

С тези средства са изплатени ключовите задължения, в това число заплати на футболистите, лечението и възстановяването на трима контузени играчи.

Основният проблем , по думите на Елизар Спасов, е недостатъчното финансиране, включително и за детско-юношеската школа, за която от миналата година общината предоставя 20 хиляди лева месечно.

В школата спортуват 320 деца, водени от 18 треньора. Очакванията на Спасов са до края на месец март да се възстанови нормалният режим на плащане.

"До момента нямаме футболист, който да е поискал предсрочно прекратявене на договора си", заяви председателя на Управителния съвет на Хебър.

"Всички са наясно колко е трудно положението, но всички играчи са на тренировка", добави той.

По отношение на Любослав Пенев Спасов посочи, че на този етап Пенев и щабът му остават в клуба. Решението за бъдещето е изцяло негово, подчерта Спасов. По думите му Хебър ще се опита да задържи постигнатите стандарти, но неминуемо ще се наложи реорганизация.

Административният директор на футболния клуб Борис Димитров посочи, че миналата година целта е била оставане в Първа лига, а тази година целта е "Хебър да бъде далече от изпадане".

"Ще имаме свиване на бюджета, но клубът ще оцелее. В бъдеще свиването ще доведе до загуба на професионализъм", коментира Димитров и добави, че ще се търсят различни варианти за финансиране на отбора. Водят се разговори с потенциални спонсори, но ще се разчита и на община Пазарджик.

Ръководството на Хебър отрече твърденията, че клубът е получавал по 300 000 лева месечно. Средната сума, която е получавана от общината и допълнителни страни, е с почти 30-40 процента по-ниска, заяви Спасов.

Засега няма проблем с лиценза на клуба за 2024/2025 година, заявиха още от ръководството.

Хебър ще се готви изцяло на родна земя заради липса на пари

Хебър ще се готви изцяло на родна земя заради липса на пари

Тимът от Пазарджик ще изиграе 4 контролни срещи