Кметът на Пазарджик Петър Куленски коментира подадените оставки на членовете на новия-стар УС на "Хебър", които са депозирани на 02.02, но за тях стана ясно вчера. Куленски, който е юрист, посочва, че по Закона за Юридическите лица с нестопанска цел тези оставки нямат никаква стойност.

"Подадените оставки от страна на ръководството на футболния клуб нямат никаква юридическа стойност към този момент и в текущата си форма представляват едно своеобразно хвърляне на прах в очите на обществото.

Ако ръководството в оставка не свика максимално бързо Общо събрание, те ще продължат да се разпореждат и с финанси, и със заплатите, които следва моментално да бъдат преведени на треньори и персонал, и изобщо със съдбата на толкова много хора, които приведоха дотам да им се молят за заслуженото им заплащане от месеци насам. Ще продължат максимално много да бавят процеса, както неведнъж сме виждали във футбола и на национално ниво, за да могат да доведат клуба до колапс.

Пазарджик вече няма никакъв толеранс към извинения и изкуствено скалъпени сплетни, никакъв толеранс към повече оправдания. За да може клубът да излезе от кризата, в която беше умишлено поставен, настоявам да се свика Общо събрание в спешен порядък, да се приемат нови членове на сдружението и да се избере нов управителен съвет от хора, които искрено милеят за футбола в Пазарджик.

Хора с репутация, с които да се гордеем и които да могат да стартират веднага оздравителния процес на клуба, с който той да бъде съхранен и развит устойчиво за години напред.

Футболът в Пазарджик повече няма да бъде заложник на интриги и използван за политически лостове. Футболът ще бъде за хората, на хората - така, както заслужава да бъде", обяви кметът Куленски в официална позиция по повод последните събития в клуба.