Капитанът Цветелин Тонев бе големият герой за Хебър при сензационната победа с 1:0 над Ботев Пловдив на старта на първенството. Той е сигурен, че пред отбора предстоят много добри дни и е оптимист за бъдещето на отбора в елита.

"Много добро начало за нас, един хубав резултат и отличен старт в първенството. Все пак ние сме новаци в шампионата и тепърва ще се доказваме. Това ще накара другите отбори да имат повече респект към нас", заяви халфът пред "Мач Телеграф".

Тонев обясни и защо не е изразил бурно радостта си след гола.

"Не се зарадвах особено много на попадението, защото съм израснал в Ботев Пловдив. Изпитвам голямо уважение към отбора, в който съм направил първите си стъпки във футбола. Изразих слабо радостта си, но това беше плод на факта, че съм в Хебър от дълго време и извървях дълъг път с клуба, от третото ниво на България до елита. Това означава много за мен", откровен бе той.

Според него победата ще донесе нужното спокойствие и увереност в отбора.

"Победата ни донесе повече увереност от гледна точка на това, че видяхме че не е толкова страшно и можем да се противопоставим на всеки отбор. Сега очакванията към нас ще са да поддържаме това ниво. Може би в началото бяхме леко сковани, но успяхме да намерим своя ритъм и стил. Бяхме малко по-прибрани, но въпреки това успяхме да се справим. Всички бяхме заедно, обединени и чакахме своя шанс. Той дойде и успяхме да го реализираме", каза още той.

В Хебър се гордеят от победата си на старта

В Хебър се гордеят от победата си на старта

Шеф благодари на футболистите