Хебър ще остане през целия есенен дял в София, съобщава "Тема Спорт". Както е известно, заради липсата на осветление на клубния стадион "Георги Бенковски" пазарджиклии заявиха за домакинските си мачове "Васил Левски" в столицата. Ръководството на Хебър имаше надежда, че това ще е само за началото на сезона.

Хебър ще успее да картотекира новите за мача със Септември

Хебър ще успее да картотекира новите за мача със Септември

Добра новина за Фулвио Пеа

Идеята бе да се демонтира осветлението на "Арена Царско село", но това няма да се случи. Експертна комисия от инженери е направила замервания и е станало ясно, че светлината няма да покрие изцяло "Георги Бенковски" и ще има тъмни петна. Причината е, че лампите за "Арена Царско село" са за маломерен стадион. Отделно, с Царско село са били правени сериозни компромиси именно в това отношение от страна на БФС.

Затова ръководството на Хебър и кметът на града са поръчали ново осветление. То ще е ултрамодерно и ще е внос от Австрия. Процесът обаче ще се забави и това означава, че през есенния дял зелените ще останат в София. Там, на "Васил Левски", те ще приемат в понеделник другия новак Септември (18:30 часа). Интересното е, че той също е заявил за домакинствата си Националния стадион.

Воденият от Фулвио Пеа тим започна летящо кампанията с победа 1:0 над Ботев Пловдив в Коматево.