Пореден нов футболист чака дебюта си за Хебър в родния елит. От няколко седмици с отбора на Фулвио Пеа тренира сенегалецът Амаду Диамбу и вече е задвижена процедурата по събирането на необходимите документи за неговото картотекиране, пише "Мач Телеграф".

Тя обаче все още не е приключила и според източници на "Мач Телеграф" халфът ще е на разположение едва след паузата за мачовете на националните отбори, когато новакът ще гостува на Арда.

Хебър - Ботев (Враца) 0:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Хебър - Ботев (Враца) 0:2 (Развой на срещата по минути)

Всичко се реши в края на първата част

Диамбу е свободен агент от лятото и за последно е бил част от състава на Пескара. Той остави отлични впечатления по време на тренировките и с физиката и енергията си може да помогне за вдигането на нивото в халфовата линия на отбора. Роден е на 12 февруари 2001 година и е висок 178 сантиметра. Амаду и със силен ляв крак. Според информацията за него в интернет притежава и френски паспорт. Освен в Пескара, той има период под наем и в отбора до 19 години на Беневенто.

От началото на сезона за Хебър участие записаха общо 13 легионери, като някои от тях дори вече бяха отпратени. А англичанинът Родел Ричардс си замина, след като документите му не бяха уредени