Строежът на новия стадион "Черноморец" ще се забави поне до лятото на 2008 година, обяви днес финансовият директор на Черноморец (Бургас) Ивайло Николов.

Причината е, че през целия пролетен полусезон и двата бургаски отбора ще играят мачовете си там заради подмяна на тревната настилка на стадион "Лазур", на който сега домакинстват двата тима от Бургас.

Иначе консултантската и работата по проекта, който е на стойност 40 милиона лева, е в ход. Поканени са специалисти по изграждането на спортни съоръжения от Великобритания, Германия и САЩ, които ще помагат в логистиката.

"Трябва веднъж завинаги да се сложи край на манипулацията, която насажда Ивайло Дражев. Върховният апелативен съд се произнесе в негова полза по начина, по който е бил изведен той от стадиона, но не и по същността на концесията", каза още Ивайло Николов. Той допълни, че строежът на новия стадион Черноморец трябва да приключи до 3 години след началото на работата.

Черноморец организира благотворителен мач в полза на ветерани на футбола в Бургас, без значение за кой клуб са се състезавали. Мачът ще бъде на 23 октомври от 18,00 часа на стадион "Лазур" при свободен вход. На входовете на стадиона обаче ще бъдат поставени каси и всеки може да даде своята доброволна лепта в
помощ на старите бургаски футболисти.

В демонстративната среща ще се изправят едни срещу други ветерани от по-младото поколение и селекция от переспективни играчи от школата на клуба. Всички, които са носили екипите на двата бургаски отбора през годините, ще бъдат поканени на мача.