Георги Василев пое официално Черноморец по-рано днес. След като имаше среща с босовете на бургаския клуб опитният специалист, който преди това е бил шампион с Левски, ЦСКА и Етър разкри очакванията си за новата си работа пред Topsport.bg.

- Г-н Василев, първо честито назначение в Черноморец...
- Благодаря ви.

- Кога осъществиха контакт от ръководството на "акулите" с Вас?
- Нормално е, когато един отбор не върви, да се потърсят промени. Така че те ме потърсиха след последния двубой на Черноморец, когато тимът не задоволи като игра и резултат (б.а. - мачът е с Видима Раковски (0:3).

- За какъв срок ще бъде договорът ви с клуба?
- За година и половина.

- Друг важен въпрос е с какъв екип ще работите? Знаем, че обичате да си партнирате с Андрей Желязков...
- С удоволствие бих работил отново с Жужо. Сега обаче идвам в нов клуб. Трябва ми време да се запозная с обстановката, с проблемите, с хората. Едва тогава може да се предприемат промени.

- Досега бяхте като страничен наблюдател, и все пак - на какво се дължи кризата в Черноморец според Вас?
- Не бих могъл да кажа. Това е обект на много сериозен анализ. Едва ли е само една причината, при положение, че се получава толкова голям спад. Има си и една обективна причина - всички знаете промените, които настъпиха в отбора.

- Вие сам споменахте промените. Имате ли сега спокойствието, че финансовото бъдеще на Черноморец е осигурено?
- Вижте, всичко в клуба е ясно. Да, има промени, но всички параметри са изяснени между играчи и ръководство. Няма разминавания в обещанията и изпълнението на нещата.

- Как оценявате материала, с който ще работите, колкото и грубо да звучи?
- В тима има добри играчи, дори много. Трябва да разберем заедно причините за слабото представяне и да го подобрим значително.

- Какви цели си поставяте? Освен в шампионата тимът играе и за Купата, където реално през 3 мача може да се стигне до Европа...
- Чак толкова надалеч не мисля. Искам отборът да се вдигне. Това означава да подобри играта си, но най-вече резултатите. След това може да мислим за повече. Програмата ни е доста трудна, но това не ме притеснява.

- Успех в новото начинание в Бургас.
- Благодаря ви.