Испания, Хърватия, Унгария и Швеция се класираха за втората фаза на Световното първенство по хандбал за мъже, което се провежда в Дания и Германия. Те се присъединиха към действащия шампион Франция, Дания, Германия и Норвегия, които също си гарантираха продължаване напред преди ден.

Мъжкият национален отбор по хандбал се завръща на международната сцена

Мъжкият национален отбор по хандбал се завръща на международната сцена

Тимът, воден от Никола Карастоянов, заминава утре за Люксембург

В група двукратният олимпийски шампион Хърватия разгроми аутсайдера Бахрейн с 32-20 (19-9) с 11 гола на Мануел Щрълек. Хърватите имат пълен актив от 8 точки и днес ще играят срещу другия непобеден тим от мюнхенската група Испания. Иберийците имаха проблеми с Македония през първото полувреме, но после наложиха убедително волята си с 32-21 (13-12).

Македония и Исландия ще определят в пряк двубой третия тим, който ще продължи напред. "Викингите" трудно надделяха вчера срещу Япония с 25-21.

В Копенхаген европейският вицешампион Швеция изигра драматичен мач срещу световния вицешамион от Катар, но измъкна победа с 23-22 (10-11). Две секунди преди края шведският вратар направи блестящо спасяване, осигурило двете точки за скандинавците. Интернационалната селекция на Катар допусна трета загуба и има само теоретични шансове да се класира за следващата фаза.

Унгария си осигури най-малко второто място в група "D" след равенство с Египет 30-30 (14-14). Африканците също се очаква да се класират напред, защото им е необходима победа срещу аутдайдера Ангола. В първия ден на турнира анголците все пак успяха да сюрпризират фаворизираните катарци с гол в последната секунда.