Националният отбор по художествена гимнастика ще представи тази вечер спектакъла си "Светът на златните момичета" пред панагюрската публика в зала "Арена Асарел".

На една сцена заедно със златните момичета ще излязат и едни от най-популярните млади български изпълнители - Дивна, Искрата и Дара Екимова.

Българската федерация по художествена гимнастика гостува заедно с националния отбор във Възрожденския град по покана на организаторите от Фондация "Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков", "Асарел Медет" АД и "Тракийски хотелиери", като интересът към събитието е огромен.

Още първите дни след обявяването на датата на спектакъла, голяма част от билетите бяха изкупени. Уникална възможност предоставя Панагюрище на нашите златни медалистки по художествена гимнастика - те ще участват в специална фотосесия с копието на Панагюрското златно съкровище по повод 70-годишнината от откриването му. Тази възможност е със символично значение за Националния отбор по художествена гимнастика на България, който завоюва пълния брой квоти за участие в Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Илиана Раева: След Олимпиадата ще стартираме много мащабно национално турне

Илиана Раева: След Олимпиадата ще стартираме много мащабно национално турне

"Спортът ни е доста специфичен - с музика, с много красиви визии и уреди, близко се доближава до изкуството"

"Българският отбор по художествена гимнастика преодоля 170 гимнастички от 61 държави, което не се е случвало през последните 12 години и по този начин България бетонира своята позиция сред лидерите в света и направи сериозна заявка за бъдещи медали от Олимпиадата и други международни състезания", коментира Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

"С гостуването на златните момичета в Панагюрище, ние от "Тракийски хотелиери" продължаваме стратегията си в привличане на спортни състезания и събития в града, като по този начин искаме да затвърдим Панагюрище като дестинация за спортен туризъм и подготовка на спортни отбори", заяви Михаил Атанасов, управител на "Тракийски хотелиери".