Заместник-председателят на японската федерация по гимнастика г-жа Ишизаки даде специална вечеря по време на лагера на националния отбор в японския град Мураяма.

На нея бяха поканени старши треньорът на българския ансамбъл Весела Димитрова, помощник-треньорът Михаела Маевска, главният треньор на българския национален отбор индивидуално Бранимира Маркова, треньорката на местния клуб по художествена гимнастика Ецуко Саго, както и една ученичка на г-жа Ишизаки.

Българските гимнастички впечатлиха талантливи деца в Мураяма

Българските гимнастички впечатлиха талантливи деца в Мураяма

Малчуганите бяха много развълнувани

На вечерята присъстваше и Кацухико Ягучи, шеф на отдел "образование за цял живот" и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма.

Вечерята премина в много приятелски тон, на нея двете страни си говориха за историята на сътрудничеството в художествената гимнастика между България и Япония, за настоящето на тези отношения, както и планове за бъдещето на това сътрудничество. И двете страни изказаха огромно задоволство от отношенията между двете страни в спорта и си обещаха това да остане приятелство завинаги.