Олимпийската шампионка по спортна гимнастика от 1992 година, Оксана Чусовитина, няма да участва на Игрите в Париж това лято. 48-годишната спортистка, която представлява Узбекистан, има дългогодишна кариера и се подготвяше за своята девета Олимпиада.

Чрез съобщение в Инстаграм легендарната гимнастичка заяви, че ще пропусне големия спортен форум поради контузия.

"Скъпи мои приятели, фенове и всички, които обичат гимнастиката, за съжаление, имам тъжна новина за вас. Вчера, по време на тренировка на азиатското първенство, което се провежда в Ташкент и е квалификация за Олимпиадата в Париж, се контузих, докато се състезавах на земя. Няма да мога да участвам и съм много разстроена, защото се подготвях за това състезание от дълго време", публикува Чусовитина.

Оксана Чусовитина е една от най-невероятните действащи спортистки в света. Тя става световна шампионка в спортната гимнастика като част от националния отбор на СССР през 1991 година, след което печели злато на Олимпиадата през 1992, в отборната надпревара, с отбора на Общността на независимите страни. По-късно животът ѝ се стича така, че започва да защитава цветовете на Узбекистан, печели шест медала, в това число и злато на Световно първенство.

Състезава се за Германия на Олимпиадата в Пекин, когато вече е на 33 години, като печели сребърно отличие. След това отново се връща в Узбекистан и продължава с постиженията.