Катрин Тасева планира да сложи край на кариерата си след Олимпийските игри в Токио догодина. Това сподели самата гимнастичка пред лекоатлетката Карин Околие. 21-годишната грация от Самоков даде интервю за блога на спринтьорката, в което признава, че се вижда още малко време в професионалния спорт, след което ще се насочи в друга сфера.

"Най-дълголетните гимнастички са около 30-годишни, но това са изключително редки случаи. Най-често кариерата приключва на 23 години максимум. Плюсовете на спорта са дисциплината, на която се учиш от много ранна възраст. На 12 пристигнах напълно сама в София и това помогна за изграждането на характера ми.

От друга страна, си лишен от нормално детство - не играеш навън, а тренираш в залата. Времето ти е изключително ограничено. Друг минус са тежките натоварвания. Художествената гимнастика е спорт, който върви с много травми. Да си имал успешна кариера и да си взел всичко от спорта на 23 г. обаче означава, че те чака нов живот, в който имаш времето да се развиваш и в друга сфера. Несъмнено е трудно и тежко, но няма друг път нагоре смятам и в другите спортове.

Снимка 418141

Източник: LAP.bg

Тренировъчната ми седмица включва два полудена, в които тренирам до обяд, а всички останали дни тренирам двуразово. Събират се по 8 часа на ден, което е напълно нормално. За мен най-тежка е борбата с килограмите. Понякога ми се хапват по-калорични неща, но се боря силно с това. Знам, че няма да съм винаги гимнастичка.

Цялата приказка ще продължи още година и половина, след което ще имам свободата да си хапвам каквото и когато поискам", споделя Тасева. 

Боряна Калейн и Катрин Тасева водят в класирането на топка и лента в ранглистата на Световната купа

Боряна Калейн и Катрин Тасева водят в класирането на топка и лента в ранглистата на Световната купа

В многобоя води Солдатова, Боряна Калейн е втора, а Катрин Тасева - трета