Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира сребърния медал на Боряна Калейн в многобоя на Европейското първенство във Варна. 

"Тя не само игра без грешка. Тя се бореше на терена и се заявяваше. Много уверена. Много заявяваща се на терена. Просто беше Боряна Калейн. Всяка една от нас има своите малки тайни и ще ми позволите да не ги кажа. Най-важното е, че тя успя да излезе. Тя носи много силен характер и има невероятен талант", коментира Раева.

"Силно се радвам, че тя излезе от ситуацията. Тя беше в тежко психологическо състояние. Много съм горда и щастлива и с Катрин Тасева. Тя е много силен състезател, показа таланта си. Показа, че е конкурентна и равностойна на най-силните."

"Трябва да продължим да работим по същия начин и вече да гледаме към Олимпиадата."

"Страхотно постижение е, защото руските гимнастички са много силни. Нямам представа как са играли, защото бях постоянно с Боряна и Катрин. Страхотно постижение е, че победихме и взехме сребърен медал", добави тя.

"Беше много важно. Изключително важно е. Това е най-големият форум преди Олимпиадата."

"Искам много отговорно да заявя, че всички ще работят. Всички ще имат мечти да вземат медал от Олимпиадата. Най-важното е, че ние може много смело да мечтаем за медал от Олимпиадата."

"От много отдавна нямаме медал в многобоя. Благодаря на всички, които вложиха толкова огромен труд. Тези момичетата минаха по не естествен път, за да стигнат до тази висота."

"Щастлива съм, че успяхме. Спортът е много жесток. Това са големи и интелигентни момичета. Катрин също е много силно момиче, със силен характер и умее да се състезава. Ще направя всичко по силите ми, за да се чувства тя добре", каза още Раева.

Боряна Калейн: Радвам се, че трудът ми беше оценен подобаващо

Боряна Калейн: Радвам се, че трудът ми беше оценен подобаващо

"Молех се затова"