Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира контролното състезание на националния отбор - индивидуално днес, в залата на "Раковски".

"Независимо от събитията, които се случват и отпадат състезания, нашите момичета трябва да са пределно мобилизирани. Не могат да се отпускат. Съчетанията ни са изключително трудни, конкурентоспособни за златен медал, но за да се достигне до този златен медал, трябва да се работи изключително много и да се промени начинът на тренировка. Не може толкова сложни съчетания да не се работят по толкова сложен начин. Според мен трябва да се увеличат тренировките, натоварванията, интензивността и да се промени нещо в работата.

Коронавирусът оставя "грациите" без публика на Световната купа в София

Коронавирусът оставя "грациите" без публика на Световната купа в София

Състезанието е планирано за 10-12 април

Единственият състезател, от който съм доволна днес, е Татяна Воложанина - тя игра най-сериозно и отговорно от всички. Доволна съм и от Вая Драганова, която рязко смени стила на съчетанията и тяхната трудност. Имайки предивд нейната възраст и все още неопитност, съм доволна от нейните съчетания, въпреки де допусна грешки.

Доволна съм и от Лъчезара - моята препоръка е съчетанията да се усложният. Катрин и Невяна показаха изключително груби грешки, които на този етап не може да се допускат. Трябва много сериозно да анализираме и да променим нещо в тренировките", заяви Раева.

Илиана Раева стана баба за втори път

Илиана Раева стана баба за втори път

Щастливата новина съобщи председателят на Българската федерация по художествена гимнастика

Световната купа в София ще се проведе - все още нямаме сигурност дали ще бъде с публика или без. При всички случаи ще проведем Световната купа, защото знаете, че и четирите Световни купи са квалификация за Олимпийските игри и това е изключително важно за отбори и състезателки, които още не са се класирали", каза Раева.