Президентът на БФХГ Илиана Раева бе много развълнувана от спечелената титла на 5 обръча от нашия ансамбъл на Световното първенство по художествена гимнастика в София. 

"Златен завършек на това толкова драматично и изпълнено с емоции състезание. Нашите красивици и героини успяха след тежкия за тях ден, но не и за българската гимнастика, защото те са първите, извоювали квота за Олимпийските игри. В една много тежка конкуренция успяха да спечелят златен медал. 

Най-високата оценка, която постигнаха от всички, показа, че нашите момичета са най-силни. Много съм щастлива и доволна. Художествената гимнастика се намира на съвсем различно място в своето развитие. Ние сме сред най-силните в света. Много съм щастлива за сребърните медали в индивидуалното и за двата медала на ансамбъла.

Стъпка по стъпка към мечтаната звездичка, която си имаме всички. Правим си изводите и анализите и продължаваме напред още по-силни и по мотививирани."

Днес им казах, че няма да стоят при тях зад кулисите, защото ще спечелят златен медал и ще станат световни шампионки. Отидох да им гледам титлата отгоре.

Президентът Радев днес е имал ден на отворените врати. Когато той дойде, момичетата вече се загряваха. Тръгна си по-рано, защото имаше ангажименти.

Този златен медал е за абсолютно всички българи, но нека да е за тези хора, които посетиха залата. На уникалната им треньорка Весела Димитрова, която обича да рискува. И на тях самите, разбира се. Нека да е за всички", сподели Раева.

Златото е факт! Грациите подлудиха публиката в "Арена Армеец" с рекордна оценка!

Златото е факт! Грациите подлудиха публиката в "Арена Армеец" с рекордна оценка!

Ново постижение от ансамбъла