Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, сподели впечатленията си след днешното контролно състезание на националния отбор девойки. Малките грации ще вземат участие на първото Световно първенство в тяхната възрастова група, което ще се състои в Москва през юли. 

"Изключително съм доволна от работата на децата през последните 15 дни, защото съм плътно до тях. На това контролно, както и на миналото, най-доволна бях от Ева Брезалиева, която не спечели миналото, но спечели днешното контролно състезание", сподели Илиана Раева

"Много сме усложнили съчетанията, момичетата имат огромен шанс да бъдат сред най-добрите, при една силна игра. Момичетата са много щастливи, защото уредите, които сме им разпределили да играят на Световното първенство, са им любимите.

Ансамбълът при девойките е напреднал много, с една грешка само в двете съчетания днес и то не на рискован елемент. Продължаваме да работим, има още неща, които трябва да се пипнат. Много съм щастлива изобщо от визията на девойките и жените в момента", добави още Раева.

"Ансамбълът жени също са с променена и усложнена композиция на топки, те така участваха и в Германия. Работим много съм доволна от всичко, което виждам, надявам се да са спокойни.

Всяко състезание си е отделно, на едното може да си направил страшна заявка, а на другото нищо да не направиш. Всичко зависи от мобилизацията, отговорността и концентрацията на момичетата. Надявам се да направим силно състезание в Минск. Просто трябва да излязат и да си изиграят съчетанията, както го правят на тренировка", завърши Илиана Раева.

Вяра Ваташка: Направихме промени при лентите, днес децата играха много добре

Вяра Ваташка: Направихме промени при лентите, днес децата играха много добре

Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Валерия Ватова и Катрин Цонева ще представят България на първото Световно за девойки