Боряна Калейн спечели златото на финала на лента на Европейското първенство п художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).

Възпитаничката на Марияна Памукова излезе с последен стартов номер, но представи блестящо композицията си на народната песен "Излел е Дельо хайдутин" и беше оценена с 34.050 точки.

За Калейн това е трета титла след тази на топка и в отборната надпревара. Тя има още сребро в многобоя, бронз на финала на обръч и общо пет отличия.

Стилияна Николова игра отлично и получи 32.400 точки, което й отреди четвъртата позиция. От българския щаб подадоха контестация, но тя беше отхвърлена.

Втора и трета са съответно представителките на домакините Даря Атаманов с 33.750 точки и Ади Ася Кац с 32.600 точки.

На бухалки и двете българки допуснаха грешки. Стилияна Николова се нареди пета с 32.450, а Боряна Калейн игра много артистично, но имаше изпускане на уред извън терена и с 29.100 точки остана на осмата позиция.

Италианката София Рафаели взе второ злато с 34.550 точки, сребърна медалистка стана Даря Атаманов (Израел) с 34.250, а германката Дария Варфоломеев се нареди трета с 33.150 и се окичи с второ бронзово отличие от финалите.

Илиана Раева: Среброто е прекрасно постижение, но не и при реалните възможности на Боряна Калейн

Илиана Раева: Среброто е прекрасно постижение, но не и при реалните възможности на Боряна Калейн

Ето какво каза