Боряна Калейн спечели две награди, след като стана кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София и любимка на феновете. Втора и трета в подреждането за кралица на Световната купа са Стефани Кирякова от ансамбъла на България и Катрин Тасева. За най-грациозната чуждестранна гимнастичка беше избрана Милена Балдасари от Италия.

Официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти, освен кралица на Световната купа, избраха за първи път и най-грациозната чуждестранна гимнастичка.

Макар че състезанието преминава без публика, почитателите на художествената гимнастика определиха и "любимка на публиката". Победителката в конкурса кралицата на Sofia World Cup и нейните подгласнички, носителката на приза "най-грациозна чуждестранна гимнастичка" и грацията определена за "любимка на публиката"получиха специални награди - уникални бижута изработени Zlatarna Celje. Словенският бранд е един от най-големите европейски производители на бижута.

По традиция кралицата на Световната купа ще получи и красива короната изработена от сребро и инкрустирана с бели и лилави цирконий. Тиарата е направена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер, а процесът за създаването й отнема 1 месец. Короната е преходна и се връчва всяка година на победителката в журналистическото допитване.

Боряна Калейн остана втора в многобоя в София

Боряна Калейн остана втора в многобоя в София

Две десети не достигнаха на българката за златния медал