Отборът на Байерн Мюнхен записа девета поредна победа в Бундеслигата, след като се наложи с 2:1 като гост над Байерн Леверкузен.

По този начин баваците си отмъстиха на единствения отбор през този сезон, който успя да ги победи и записаха 22-рия си успех от началото на кампанията.

Марио Гомес откри резултата в края на първата част, но Симон Ролфес успя да изравни в средата на второто полувреме. В самия край на мача бранителят на "аспирите" Филип Волшайд си вкара автогол за крайното 2:1.

Благодарение на този успех, Байерн възстанови преднината си от 20 точки пред втория Борусия Дортмунд, а тази предния съперник Леверкузен е цели 24.

След скучни първи 20 минути, гостите от Мюнхен покачиха оборотите и на два пъти можеха да открият. Първо Ариен Робен отправи много опасен изстрел, след който вайнщайгер можеше да се разпише, но от малкото наказателно не успя да отклони кълбото в мрежата. Малко след това Боатенг стреля с глава след корнер, но бранител на Леверкузен изчисти от голлинията.

В 37-ата минута баварците изчистиха добре след ъглов удар и организираха бърза атака, Шакири изведе Гомес, който игра с гърди, преодоля съперник, а след това с още един финт и прецизен удар откри резултата - 0:1 на "БайАрена".

След почивката "аспирините" бяха по-добрия отбор и доказаха защо са единственият тим, победил Байерн в Бундеслигата през този сезон. Кислинс и резервата Сидни Сам изтормозиха сериозно момчетата на Юп Хайнкес и съвсем заслужено изравниха в 75-ата минута.

След ъглов удар Бьониш надскочи отбраната, отклони към непокрития Рофлес, който без да бъде притесняван вкара за 1:1.

Това попадение посъбуди баварците, които въпреки огромната си преднина решиха да не предават този двубой и тръгнаха да атакуват. Гол обаче не падаше, за да се стигне до 87-ата минута, когато такъв реализираха домакините, но в собствената си врата.

След изпълнение на пряк свободен удар от страна Швайнщайгер, Волшайд с рамо прати кълбото в собствената си мрежа, с което подари победата и трите точки на баварците.

Огромната преднина означава, че при две победи в следващите си два мача срещу Хамбургер и Айнтрах Франкфурт, колосът от Мюнхен ще стане шампион шест кръга преди края на сезона.

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен  1:2

0:1 - Марио Гомес - (37')
1:1 - Симон Ролфес - (75')
1:2 - Филип Волшайд авт. - (87')

Леверкузен: Лено, Швааб, Волшайд, Карвахал, Бьониш, Райнарц (Хегелер 61'), Ролфес, Бендер, Кастро, Шюрле (Сам 46'), Кислинг

Байерн: Нойер, Боатенг, Данте, Рафиня, Алаба, Мартинес, Густаво (Тимошчук 79'), Швайнщайгер, Робен (ван Буйтен 73'), Шакири, Гомес (Писаро 72')