Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик планира да даде шанс на някои нови футболисти в двете приятелски срещи на отбора през март, съобщава ДПА.

Флик заяви на събитие в Кьолн за Европейското първенство през 2024 година, че той е щабът му са готови да дискутират "какво са видели по време на мачовете и кои футболисти са се отличили". "Ще видим дали ще има един или двама нови футболисти с нас. Ще бъде интересно", обеща треньорът.

Мачовете с Перу на 25 март и с Белгия три дни по-късно ще бъдат първи за тима на Германия след отпадането от груповата фаза на Световното първенство в Катар в края на миналата година.

Руди Фьолер: Няма да се меся в работата на Ханзи Флик

Руди Фьолер: Няма да се меся в работата на Ханзи Флик

Разбира се, че ще обменяме идеи, коментира той

"Искаме да покажем какво може Сигурен съм, че имаме много добро качество. Трябва да направим добро представяне в точни момент", смята специалистът.

Флик призна, че "отборът трябва да се подобри в защита". "Ако погледнете към Световното първенство, най-успешните отбори бяха тези, които допускаха най-малко голове. Нашите съперници бяха по-ефективни от нас, ето защо бяхме елиминирани", сигурен е Ханзи Флик.

Ханзи Флик иска Мануел Нойер да бъде титуляр за Германия за Евро 2024

Ханзи Флик иска Мануел Нойер да бъде титуляр за Германия за Евро 2024

Въпреки факта, че вратарят ще бъде на 38 години