Националът на Франция Оливие Жиру се надява да има късмет и да отбележи голове на Световното първенство по футбол в Канар. 36-годишният Жиру има само едно попадение в предишните си 12 мача на шампионат на планетата и още две на Европейски първенства, но е вкарал общо 49 в кариерата си с националния екип. Той изостава само с два гола от лидера голмайсторската класация на френските национали Тиери Анри, който държи рекорда с 51 гола.

"Да, отбелязах един гол на Световното през 2014 година, както и на Евро 2016. За отбора е важно да реализираме голове. Ще дам 200 процента от себе си за тима", категоричен бе Жиру, цитиран от агенция "Ройтерс".

"За мен е истинска благословия да имам възможност да играя за страната си на трето Световно първенство. Очевидно имам цел да подобря рекорда на Тиери Анри, но основната ни задача е отборът да стигне възможно най-далеч. Ако имам възможност да доближа Анри, ще се възползвам", добави Оливие Жиру.

Франция ще започне защитата на титлата си от преди четири години с мач срещу Австралия преди да се изправи срещу Дания и Тунис.

"Да спечелиш Световно първенство е сбъдване на мечта. Но да го направиш за втори път, би било невероятно. Не си поставям ограничения и все още съм гладен за успехи. Искам да продължа толкова, колкото тялото ми позволява, защото вече съм по-близо до края на кариерата ми, отколкото до началото. Отдадеността и мотивацията са всичко в спорта, така че и аз никога не съм напълно доволен, а искам повече", коментира още Жиру.

Удар по Франция! Основен защитник аут за Световното в Катар

Удар по Франция! Основен защитник аут за Световното в Катар

Мондиалът започна на 20 ноември