Френският футболен клуб Олимпик (Марсилия) получи едногодишна забрана за трансфери от ФИФА заради участието си в дългогодишен трансферен спор относно сенегалския национал Папе Гай от Уотфорд, съобщиха от клуба от Висшата лига.

Гай беше в състава на Сенегал, за да играе срещу Гвинея в мач от група "Б" за Купата на африканските нации в петък, но беше изваден от отбора, след като беше наказан от ФИФА.

Според вестник "Екип", отстраняването на Гай е последният обрат в сагата, която започна преди две години, когато роденият във Франция полузащитник подписа предварителен договор с Уотфорд преди края на сделката му с клуба от Лига 2 Льо Авър.

Марсилия представи конгоански нападател

Марсилия представи конгоански нападател

Привлече свободен агент

Вестникът съобщава, че скоро след това Гай смени агента си, който му препоръча да се оттегли от сделката. Вместо това той подписа четиригодишен договор с Марсилия през юли 2020 година. Уотфорд подаде жалба до ФИФА миналия февруари.

"Уотфорд потвърждава, че Футболният трибунал на ФИФА е разгледал иска, предявен срещу играча Папе Гай и френския клуб Олимпик Марсилия, като е постановил следното: Папе Гай и Марсилия ще изплатят заедно и поотделно обезщетение на Уотфорд за нарушаване на договора без основателна причина", се казва в изявление на Уотфорд.

"На Олимпик Марсилия ще бъде забранено да привлича нови играчи на национално или международно ниво за следващите два трансферни периода", добавят от английския клуб. Уотфорд заяви, че Гай вероятно няма да участва в официални мачове за срок от четири месеца в очакване на решението на Спортния арбитражен съд (КАС).