Юго ми каза за решението си преди няколко дни. Трябва да уважим решението му, въпреки, че той все още имаше своето място в нашия отбор, както и демонстрира на световно първенство в Доха. Това заяви селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан след като стана ясно, че капитанът на "сините" Юго Лорис се отказва от кариерата си в националния тим на Франция.

Дешан, чийто договор бе удължен до 2026 г., обяви още, че Лорис е бил всеотдаен играч. "Прекланям се пред него и искам да го поздравя и да му благодаря за изключителната кариера, която направи с отбора на Франция", заяви още наставникът на "петлите".

Отбелязвайки значението на Лорис в последните мачове на Франция, по-специално победите на световното първенство през 2018 г., когато Франция стана световен шампион, Дешан отново изтъква, че Лорис е "забележителен и като човек и като състезател".

Юго Лорис се отказа от френския национален отбор

Юго Лорис се отказа от френския национален отбор

Тежко решение

"Той беше капитан, когато станах треньор през 2012 г., запазих капитанската му лента и никога не съжалих за това, дори напротив. Юго винаги е бил отборен играч, винаги е поставял отбора на първо място, понякога дори в негов ущърб. За мен беше удоволствие и чест да бъда негов треньор. Пожелавам на всички треньори да имат играчи като него, които да ръководят. Юго има цялото ми уважение и благодарност. Пожелавам му да е щастлив. Голямо благодаря, Уго, че представи страната си толкова добре", заяви още Дидие Дешан.

Юго Лорис дебютира на вратата на Франция на 19 ноември 2008 г. срещу Уругвай и завърши кариерата си на 18 декември 2022 г. във финала на световното първенство в Катар, загубен от "сините".

Треньорът на вратарите Франк Равио също се изказа ласкаво за Лорис. Той заяви, че Лорис е институция във френския футбол и в историята на "сините".

"Той е велик лидер, уважаван и високо ценен от своите съотборници и всички в екипа на националния тим. Заради всички ценности, които е предал, той заслужава най-високото и най-голямо уважение от всички. Той е много голям шампион, играч от най- високо ниво, плод на постоянна работа и на пълен професионализъм. Лорис е страхотен човек. Той винаги е имал желание да бъде най-добрият и винаги е правил всичко възможно в подготовката си, за да бъде на топ ниво", сподели Равио.