Пилотът на Ред Бул - Макс верстапен спечели надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия на пистата в Джеда. Втори остана Шарл Льоклер (Монако и Ферари), който беше над всички по време тренировките, а също така днес направи и най-бързата обиколка.

Беше много оспорвано през цялата дистанция в челото на колоната. Не беше лесно, знаех, че Льоклер ще се опита накрая да спечели. Но в крайна сметка успях да го победя. Щастлив съм с тази малко закъсняла, но все пак първа победа през този сезон, доволен е Верстапен.

Льоклер изостана на +0.549 секунди, а трети се класира вторият пилот на Ферари - Карлос Сайнс-младши (Испания), който се нареди на 8.097.

Реално днес Верстапен и Льоклер направиха истински двубой. Пилотът от Нидерландия изпревари Ферарито на Льоклер четири обиколки преди края. Битката в някои моменти приличаше на истински дуел, състезанието беше напрегнато и задъхано. Но в други моменти пък приличаше направо на фарс, тъй като двамата забавяха почти до спиране на моменти, за да се опитат да използват зоните за изпреварване на DRS в своя полза.

И докато двамата се бореха в своя собствена лига, Ферстапен накрая успя да излъже големия си противник с 0.549. Карлос Сайнс остана на повече от 8 секунди, след него остана Серхио Перес от Ред Бул, а Джордж Ръсел завърши пети за Meрцедес, изпреварвайки Естебан Окон от Aлпин и Ландо Норис от Mакларън. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се възстанови от изключително лошия старт и завърши на 15-о място.

Мик Шумахер успокои феновете си: Добре съм, ще се върна по-силен

Мик Шумахер успокои феновете си: Добре съм, ще се върна по-силен

Пропуска Гран при на Саудитска Арабия