7-кратният световен шампион Люис Хамилтън обясни, че не очаква "нищо вълнуващо" от представянето на Мерцедес в Гран При на Австралия утре, тъй като няма никакво подобрение в представянето на новия W13.

Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел се класираха 5-и и 6-и в квалификацията в Мелбърн днес, но най-бързата им обиколка беше на 1 секунда от постижението на Шарл Льоклер, който ще стартира от полпозишън.

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Австралия

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Австралия

Люис Хамилтън ще стартира от пета позиция

"Има едно Ферари зад нас, което трябваше да е пред нас, но съм благодарен за тази ни позиция - обясни днес Хамилтън. - Но по отношение на нашето представяне, не сме постигнали никакъв прогрес. Не знам как ще се развива колата ни. Всички работят много усилено, но минаха три състезания, а ние нямаме никакъв прогрес."

Макс Верстапен: Изпитвам огромни трудности този уикенд

Макс Верстапен: Изпитвам огромни трудности този уикенд

Просто нямам добър баланс през цялото време и така и не се почувствах комфортно, заяви нидерландецът

Хамилтън обаче беше сигурен, че в Мерцедес няма да се откажат от това да подобрят W13.

"Надявам се, че другата седмица ще има новини, след като съберем достатъчно информация за колата утре в състезанието, за да можем да оправим нещо за следващия старт. За "Имола" ще имаме промени, но едва ли ще е нещо вълнуващо, включително и новият под, за който всички говорят от няколко дни", допълни Хамилтън.