Себастиан Фетел сподели, че никога не се е чувствал като звезда, въпреки многото си титли във Формула 1.

Пилотът дори не разполага с акаунти в различни социални мрежи и за разлика от Люис Хамилтън никога не е държал да бъде на всяка цена под светлините на прожекторите.

"Аз съм нормален човек като всички останали на пътя. Не съм по-добър от никой, само защото мога да карам по-бързо от другите хора. Не спасявам човешки животи, така че не съм герой", заяви Себастиан.

Фетел е баща на две деца и той сам признава, че не вижда как може да свърже себе си с новото "селфи" поколение: "Тази генерация от хора, които постоянно снимат себе си, е далечна за мен".

Той не пропусна да коментира и правилата във Формула 1: "Новите правила във Формула 1 са, как да го кажа, доста футуристични. Колите станаха по-ефикасни що се отнася до разход на гориво, но дали това забавлява публиката или дори пилотите, не съм много сигурен".

Фетел завърши своето изказване, като заяви, че правилата са станали доста сложни за разбиране, което отдалечава спорта от неговата основа и идея, докато квалификацията, която бе приета, а след това премахната няколко пъти през последните седмици, той добави една дума "срамно":

"Трябва да внимаваме да не загубим духа на спорта. Откакто аз се включих в света на Формула 1 бяха направени доста добри неща за развитието на спорта - някои промени бяха успешни, но доста не бяха. Трябва да внимаваме с новостите, които са твърде далечни и трудни за разбиране от феновете, което е сериозен проблем".