Ерик Булие е убеден, че Макларън ще направи силен автомобил за 2015 г., след като са били решени ключови проблеми в тима.

"Наистина съм уверен, че догодина ще имаме добра кола. Работихме по вътрешните си проблеми и вярвам, че взехме правилните решения. В Австрия видяхме първите стъпки към подобрение благодарение на извършените в организацията промени. Мисля, че сега вървим в правилната посока", обясни той, цитиран от Clubs1.bg.

Според французина голяма част от представянето догодина ще се дължи на Хонда. Той допълни, че наличието на заводски двигател позволява по-голяма свобода при работата и настройките, отколкото когато си само клиент. За илюстрация на думите си Булие даде за пример тазгодишната продукция на Мерцедес и Ред Бул, с тяхната задвижваща система Рено.

Междувременно Булие отбеляза, че програмата на Хонда върви по план:

"Това е голям проект и е ясно, че работата отнема месеци, дори години, за да се изгради всичко. Затова се работи с ясно обозначен план и също така конкретно поставени цели. Мисля, че до момента нещата вървят по план и изпълняваме следващите набелязани стъпки".

През последните дни пък се тиражират доста слухове за това, че Макларън са се свързали с редица пилоти в стремежа си да ангажират суперзвезда при завръщането на Хонда в спорта. Спрягат се имената на Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел и дори Люис Хамилтън. Настоящите състезатели на тима Дженсън Бътън и Кевин Магнусен нямат договори за догодина. Твърди се, че за Булие оптималният пилотски тандем е Алонсо-Бътън.