Китайските медии, политици и фенове отправиха критики към Лионел Меси по повод участието му във вчерашния мач в Япония, след като няколко дни по-рано той остана на резерваната скамйката в приятелска среща в Хонконг. Много хора останаха разочаровани понеже 36-годишният нападател не се появи на терена в неделя пред изпълнения до краен предел стадион.

Старши треньорът на Интер Маями Херардо "Тата" Мартино заяви, че Меси не е бил възстановен, за да играе срещу сборния отбор на Хонконг, но влезе в 60-ата минута срещу Висел Кобе в Япония.

"Мачът в Хонконг бе единственият в предсезонната подготовка, в който Меси не взе участие. Породиха се съмнения относно честността на Интер Маями и на самия него. Имаше хора, пътували 12 часа до града, само за да го видят", написа "Глобъл Таймс".

Аржентинецът се извини на китайските запалянковци в социалната мрежа "Weibo", точно преди срещата с Висел Кобе и каза, че го е срам от факта, че не е могъл да бъде на терена заради контузия.

"Всеки, който ме познава, знае, че винаги искам да играя, особено в двубои, за които сме пътували много и всички се вълнуват да ни видят. Надявам се да можем да се върнем в Хонконг отново", заяви Меси.

По трибуните в Хонконг присъстваха 40 000 зрители, докато на Националния стадион в Япония имаше празни места.

Меси: Не знам кога ще се завърна на терена

Меси: Не знам кога ще се завърна на терена

"Жалко!"