Футболните съдии и официални лица в Гърция обявиха, че няма да ръководят мачовете от Суперлигата в края на седмицата в знак на протест срещу опасните според тях условия на труд.

Гръцкият футбол беше помрачен от проблеми с публиката, както и от обвинения в корупция и уреждане на мачове, които разпалиха недоволството и доведоха до намаляване на посещаемостта на двубоите в страната.

Арбитрите в Гърция често са мишена на атаки от страна на запалянковците. Домовете и превозните средства на на някои от реферите станаха обект на палеж. През ноември магазинът на съдията от Атина Андреас Гамарис беше подпален.

Само преди дни, друг рефер, Тасос Папапетру потвърди, че е получил смъртни заплахи, след като е ръководил мач от футболната Суперлига.

"През последните години гръцките и чуждестранните съдии бяха постоянна мишена, боксова круша и изкупителна жертва при прехвърляне на различни отговорности. Съобщения, които остават ненаказани. Става дума за тормоз, заплахи, вербални и физически атаки. Това са само част от проблемите ни", казаха реферите от Суперлигата в писмо до централната съдийска комисия и Гръцката футболна асоциация.

Президентите на футболните клубове пък внасят допълнително напрежение и редовно коментират конкретни съдии преди и след края на мачовете.

Десподов титуляр при класическа победа на ПАОК

Десподов титуляр при класическа победа на ПАОК

Ето подробности