Приятелският мач между южноамериканските футболни колоси Бразилия и Аржентина, насрочен за юни в Австралия, е отменен, съобщи АП. Мачът беше планиран като част от подготовката на двата отбора за Световното първенство в Катар, но координаторът на бразилската футболна конфедерация Жуниньо Паулища каза, че аржентинските им колеги са взели решението да го отменят.

Футболната федерация на Аржентина не направи публични коментари по въпроса. Бразилия ще играе приятелски срещи срещу Република Корея и Япония в Азия съответно на 2 и 6 юни, а сега ще търси опонент от Африка за датата 11 юни.

Вероятно анулирането на мача е продиктувано от решението на ФИФА за преиграване на световната квалификация между Бразилия и Аржентина. Срещата между двата отбора през септември миналата година бе прекратена малко след началото здравните служби влязоха на терена, тъй като някои от играчите на Аржентина бяха нарушили протоколите за КОВИД-19.

ФИФА настоява прекратеният мач да се преиграе през септември, макар че срещата няма значение за класирането на световните финали.

ФИФА отхвърли жалбите на Бразилия и Аржентина

ФИФА отхвърли жалбите на Бразилия и Аржентина

Ще трябва да доиграят световната си квалификация