50 000 билета за решаващия плейоф за Световното първенство във вторник между Португалия и Република Северна Македония на стадион "До Драгао" в Порто бяха разпродадени за часове.

Феновете отчаяно се опитват да си осигурят място за двубоя, в който отборът им ще се бори за място в тазгодишния Мондиал 2022 в Катар.

Големи опашки се образуваха пред касите на стадиона и голяма верига супермаркети в цялата страна и много фенове останаха разочаровани, че не могат да си купят билети от 10 до 15 евро. Сега те вървят до 200 евро на черния пазар.

"Това са феновете, които ни помогнаха да спечелим Лигата на нациите на УЕФА", каза нападателят на Португалия Бернардо Силва на пресконференция.

Италианците оставиха безобразна кочина в съблекалнята си

Италианците оставиха безобразна кочина в съблекалнята си

Срамно

"Невероятна е атмосферата, която има всеки път, когато играем пред нашите фенове. Това е поразително в добрия смисъл и предимство, определено. В четвъртък те играха важна роля за победата ни срещу Турция и напълно очаквам да бъде същото срещу Република Северна Македония", добави той.

Билетите се разпродадоха бързо, въпреки че феновете бяха лишени от дългоочаквания сблъсък между последните два европейски шампиони, след като Италия претърпя шокиращо домакинско поражение с 0:1 от Република Северна Македония.

"Най-големият натиск за нас не идва от съперника, а от нашата отговорност да бъдем в Катар тази година", каза Бернардо.

Отборът на Република Северна Македония трябва да пристигне в Португалия в понеделник.