Луис ван Гаал като селекционер на националния отбор на Нидерландия, съобщиха от футболната федерация на страната.

Договорът на специалиста е до края на Световното първенство в Катар през 2022 година. Негови асистенти ще бъдат досегашният ръководител в Аякс Дани Блинд, Хенк Фрейзър и Франс Хоек.

"Холандският футбол винаги е бил близо до сърцето ми и според мен националният треньор е ключова позиция за по-нататъшния напредък на нашия футбол. Освен това считам за чест да тренирам нидерландския национален отбор. Има малко време до следващите квалификационни мачове, които са от решаващо значение за участието на Световното първенство. Следователно фокусът ми ще бъде на 100% върху играчите и подхода към тях. В крайна сметка аз бях назначен за това. Добре е да се върна при "лалетата". Вече разговарях с редица играчи и лица от техническия персонал. Много се радвам, че ще работим заедно", сподели Ван Гаал при представянето си.

Пръвият му престой начело на Нидерландия е между 2000 и 2002 година. Тогава той не успява да класира отбора за Световното първенство в Япония и Южна Корея.

При втория си период, обаче, между 2012 и 2014 година, той се справя повече от успешно. Нидерландия стигна до бронзовите медали на Световното в Бразилия през 2014.

Педри изравни рекорд по мачове на Бруно Фернандеш

Педри изравни рекорд по мачове на Бруно Фернандеш

Уникално постижение за 18-годишния испанец