Евертън претърпя нов удар, след като нападателят Доминик Калвърт-Люин е получил усложнения при възстановяването си и няма да играе още няколко седмици.

Карамелите вече загубиха важния полузащитник Абдулай Дукуре поне за 6 седмици, а сега ще трябва да продължат да се оправят и без ключовата си фигура в нападение.

Рио Фърдинанд призова Манчестър Юнайтед: Купете Доминик Калвърт-Люин

Рио Фърдинанд призова Манчестър Юнайтед: Купете Доминик Калвърт-Люин

"Много ми напомня за Филипо Индзаги"

Английският национал не е играл от края на август, след като лекуваше счупен пръст на крака, а и мускулна травма в бедрото, като очакванията бяха, че скоро отново ще бъде на линия. Сега обаче се оказва, че завръщането му ще се забави.

"Доминик Калвърт-Люин получи усложнения при възстановяването си от мускулната контузия в бедрото и ще отсъства още няколко седмици. Той ще продължи да бъде лекуван и ще има новини за състоянието му след известно време" се казва в официалното съобщение на Евертън.

24-годишният нападател вкара в първите 3 мача на мърсисайдци за сезона, след като през миналата кампания реализира 21 попадения във всички турнири. Тимът не може да разчита от известно време и на другата сериозна фигура в нападението си - Ричарлисон, който обаче може би ще играе отново още този уикенд срещу Уотфорд.