Украйна вече е напълно готова да приеме европейските финали през 2012 година. Това гласи докладът на УЕФА. Както е известно, Полша и Украйна са домакини на надпреварата, но бившата съветска република изоставаше с приготовленията и имаше опасност нейното домакинство да бъде отнето.

Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино обяви на пресконференция в Киев, че всичко около домакинството на Украйна е в ред и няма да има проблеми да бъдат приети срещи в четирите града в страната, определени за домакинство.

"Най-важното е, че ние сме на финалната права и до този момент Украйна постигна много. Но пътят не беше лесен. Само преди половин година имаше сериозна опасност първенството да се провали. Днес, благодарение на екипа, който се занимава с подготовката за Евро 2012, всякакви съмнения изчезнаха.

Стадионите се строят в срок, имам предвид тези в Лвов и Киев, защото другите два са готови, а летищата, тренировъчните бази, хотелите и гарите се подновяват.

В съвременната история Полша и Украйна ще станат първите страни в Източна и Централна Европа, които са домакини на голям форум. Освен това, съм сигурен, че Евро'2012 ще промени цялото украинско общество", подчерта Джани Инфантино.